Tècnica v cultiu

Técnica de cultivoSituada entre 200 i 300 metres d’alçada sobre el nivell del mar, la Finca Can Comas, al Penedès superior, travessa tota la vall del Riudebitlles, riu que ens marca l´orografia, les humitats, la direcció del vent, els tipus de sòls.
Gaudim d´un clima mediterrani irregular, temperat i semiàrid, amb pluges de uns 500 ml/ m², principalment a la primavera i a la tardor, i temperatures suaus,…
L´estudi dels nostres sòls ens va fer decidir plantar el portaempelt 41-B de Millardet a gairebé tota la finca, amb resultats molt satisfactoris.
Podríem distingir tres zones de Can Comas:

  • Obagues: Pedregoses, terrasses argilo-calcàrees, sòls profunds on hem plantat principalment cabernet franc, monastrell i cabernet sauvingon i d’on neix el Pardas Aspriu. A les obagues s´hi troba la Font del Cargol, d´on raja una aigua excel.lent.
  • Planes: Sòls d’al.luvió, francs, fèrtils. Hi cultivem bàsicament el merlot, que junt a Cabernet franc de les obagues ens dóna el Pardas Negre Franc.
  • Costers: A la vessant sud de la Finca trobem costers calcaris poc profunds, sòls típics del Penedès. És on collim el raïm per elaborar el Pardas Sumoll rosat i el Pardas Xarel.lo (es planta el que s’adapta millor a cada parcel.la).

També cultivem unes vinyes velles de Sumoll i Xarel.lo a la vall paral.lela del riu Anoia, uns 4 Km. més al Nord, i d´on n´aprofitem el raïm les anyades bones.

Tot això, junt a uns bons emparrats, podes curtes, densitats de plantació elevades, esporgues en verd acurades i la possibilitat de collir en el moment idoni (a mà i amb caixes petites), ens permet obtenir un raïm de màxima qualitat.