Història

L’any 1996, Can Comas era una finca de 30 ha. de bosc mediterrani i de ribera i 30 ha. més de erms, conreus de cereals i pastures, i just al centre una masia d’origen medieval i un celler magnífica en desús des de la Guerra Civil.

Amb la nostra passió, vocació, experiència, nombrosos viatges vitícoles i l’estudi climàtic, edàfic, d’adaptació de portaempelts i varietats fet parcel · la a parcel · la, l’any 1998 plantem la primera soca, amb criteris qualitatius molt clars des del primer dia (portaempelts poc vigorosos , densitats de plantació elevades, …).

L’any següent es van iniciar els empelts, fent selecció massal de vinyes velles poc productives del nostre entorn, i es van començar a formar les vinyes.

Alhora gestionem els marges i boscos de la finca, ja que els entenem com el complement essencial del nostre ecosistema agrari.

L’any 2000 es restaura la masia i es compra la finca del cementiri, amb un potencial qualitatiu enorme. A l’any següent es compra la vinya de Sant Pere que cultivarem com parcel.la experimental.

Amb les vinyes ben formades i equilibrades, amb raïm de qualitat a punt, l’any 2004 vam decidir començar les obres de restauració del celler i la verema del 2004, molt complicada per excés de pluja és la primera que elaborem i vam aconseguir posar el geni del lloc dins de l’ampolla.