Warning: Declaration of description_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = NULL, $id = 0) in /home/cellerpardas/public_html/wp-content/themes/super-skeleton/functions.php on line 0

Warning: Use of undefined constant EDD_PLUGIN_FILE - assumed 'EDD_PLUGIN_FILE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/cellerpardas/public_html/wp-content/plugins/font-uploader/font-uploader-free.php on line 59

Warning: Use of undefined constant WP_THEME_URL - assumed 'WP_THEME_URL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/cellerpardas/public_html/wp-content/themes/super-skeleton/functions.php on line 148

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /home/cellerpardas/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
PARDAS COLLITA ROJA - Celler PardasCeller Pardas

PARDAS COLLITA ROJA

PARDAS COLLITA ROJA

Els ceps de Sumoll són com els pagesos, de joves són barroers i productius , però amb els anys arrelen profundament.
Al llindar de la mort, quan estan decrèpits, plens de ferides al cos i a l´ànima, és quan ens poden donar saviesa.
Cap als setanta anys s´han anat morint, degut a sequeres i pedregades, malalties i enrabiades. I el tros que queda viu, pateix, retorçat i fràgil.
Tenim un patrimoni per gaudir i al mateix temps cuidar amb respecte.

Als termes de Torrelavit, Sant Llorenç d´Hortons, Piera i la Llacuna, al nord del Penedès, de cinc o sis vinyotes mig ermotades, plenes de vida, plantades pel nostres avis amb l´ajut d´animals, i que seguim cultivant a peu, us oferim Collita Roja.

Quan Josep Pla afirma que “ un pagès és un pagès i res més que un pagès.” , nosaltres parafrasejant-lo afirmem que el sumoll és un sumoll i res més que un sumoll : únic i inimitable.

Fitxa Tècnica

 • Anyada : 2012
 • Producció : 4090 ampolles de 750ml. I 103 de 1500ml.
 • Varietats : 100% Sumoll
 • Origen :
  Vinya Pont NouParcel.la de 0.72 Ha. de Sumoll, al terme municipal de St.Llorenç d´Hortons. Exposició sud-est amb sòl argilo-calcari amb una textura franca. Plantada l´any 1949 sobre porta-empelt Rupestris de Lot , amb  marc de plantació variable i seguint les corves de nivell.Producció mitjana: 2000 Kg/ha. Vinya el Vinyet

  Parcel.la de 0.93 Ha. de Sumoll plantada amb marc real (6000 ceps/Ha.) el 1962 al terme municipal de La Llacuna sobre porta-empelt de Rupestris de Lot.

  Vinya de l´Ametller

  Parcel.la de 0.9 Ha. de Sumoll, plantada el 1959 amb Rupestris de Lot al terme municipal de Piera. Terra pobra i vermella amb cervell de gat.

  Producció mitjana: 2000 Kg/ha.

  Vinya del Torner.Comprèn 1 Ha.

  Terra argilo-calcària orientada al Sud i es troba a 220 mts. d´altitud. Ceps emparrats en un marc de 2.40×1.20 , plantats l´any 2.000.

  Producció mitjana: 5000 Kgs./Ha.

   Veremats 16 i 21 de setembre i 6 d´octubre del 2011.

 • Treball vitícola :
  En totes les vinyes cultivades per elaborar el Collita Roja no s´utilitzen herbicides, insecticides ni productes de síntesis.
  Practiquem un no-cultiu: no llaurem el sòl i treballem amb cobertes espontànies per protegir-lo. Les vinyes de la varietat Sumoll es cultiven a peu.
 • Vinificació :
  Maceració: Sumoll del Pont Nou: 17-30 oct./Sumoll del coster: 5-28 oct. / Marselant del Manco :27-29 oct. / Sumoll del vinyet 16 oct.-5 nov.
 • Elaboració :
  Sumoll del Pont Nou: Fermentació en dues tines d’acer inoxidable durant 25 dies a 23ºC durant la primera quinzena i baixant a 20-21º la darrera.Sumoll Ametller:Fermentat en una tina inox durant 19 dies a 22-23ºC i baixant a 20-21ºC la darrera setmana.Sumoll del Vinyet i del Torner : Fermentació en tina inox durant 15 dies a 22-23º C.

  Tots els Sumolls van realitzar la fermentació malolàctica de manera espontània.

   

  Temps de criança:

  Del 10 de desembre 2011 al 20 de desembre 2012.

  Bótes de roure francès de segon i tercer vi i tina inox.

  Data embotellat: 27/5/2013

 • Analítica :
  Grau Alcohòlic: 14.64 % vol.SO2 lliure:20 mg/LSO2total:91 mg/L

  AVR:0.72 grs/L

  ATS: 4.1 gr/L

  PH: 3.33

 

Nota de tast

Gastronomia:
Viandes poc elaborades: carns a la brasa, peixos blaus, sardines i verat. “Coca de recapte” i formatges grassos.

 

Foto

Pardas Collita Roja
Compartir

 

Altres anyades


Altres anyades